MIDDAG PÅ 20 MINUTTER
Middag på 20 minutter
Dette lager du på 20 minutter. Enkelt.
Mange likte saken om middager på fem minutter. Og enda flere klikket på de ti middagene du lager på ti minutter.
Det er en spesiell øvelse å lage middag så kjapt. Selv har jeg ikke mye imot å bruke lang tid. 20 minutter, for eksempel.
Derfor har jeg nå planer om å klekke ut en lang serie med middager på 20 minutter. Den første i serien var kjøttboller med mozzarella og pasta.
Litt kulere middag på 20 minutter
Jeg blir alltid så glad når noen skriver, på Facebooksiden. for eksempel, at "i dag skal jeg kjøpe fennikel for første gang".
Som matentusiast kan du således si at jeg er i en slags misjonærstilling. Og jeg misjonerer helst for variasjon og målet er å inspirere til å prøve nye retter og ingredienser.
I dagens 20-minutters satser jeg på en litt spenstig sak. Slett ikke alle er komfortable med artisjokk. Du kan kjøpe en fersk en og koke den i 20 minutter. Men, en kjappere måte å teste ut denne rare grønnsaken er å kjøpe seg en boks med hermetiske artisjokker. Det vil si: Artisjokkhjerter. Artisjokkhjertene er den innerste delen av artisjokkhjertet. (Størstedelen av grønnsaken består av blader. Og det er bare det kjøttfulle delen innerst som er spiselig).
Kapers er også en fremling på mange norske kjøkken. Som regel får du kjøpt de knøttsmå på glass (i krydderhylla), men du kan også være heldig å få tak i de terningstore kapersene som det er litt mer smak i.
Tar du utfordringen med artisjokkhjerter og kapers er det ikke mye du trenger å kunne for å lykkes med denne retten. Jo, du må riktignok beherske kunsten å koke egg.
Oppskriften finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Gryterettene som redder hverdagen
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 23/04 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.