Klubbmat på 1-2-3
Lun laksepai
Lunt og godt! Med litt røket laks og en ferdig paibunn har du denne lekre paien ferdig på et blunk!
(4 porsjoner)
1 grunndeig pai eller
1 pk. Nå Paibunn
FYLL:
3 dl matfløte
3 egg
250 g røkelaks
2 ss hakket dill eller gressløk
1/8 ts pepper
2 dl Revet Jarlsberg eller annen revet ost
Kjevle eller rull ut deigen og kle paiformen, prikk bunnen med gaffel. Sett formen kjølig ca. 15 min.
Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill eller gressløk, pepper og revet ost. Hell blandingen over laksen og stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 40 min til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
Server den gjerne lun med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.
Les også:
Tre kule måter å spise kylling på
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 02/03 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.