Oppskrift på karamellpudding
Slik lager du karamellpudding
Alt du trenger å vite om karamellpudding.
Det vi kaller karamellpudding, er det samme som franskmennene kaller crème caramel.
Veldig enkelt forklart, lager du karamellpudding ved å ha brunet sukker (karamell) i bunnen på en brødform.
Så koker du opp en blanding av melk, fløte, sukker og vanilje, og lar den avkjøles litt.
Det er kanskje enklest å bruke vaniljesukker, men det blir helt klart best med ekte vaniljestang.
Det neste du gjør, er å piske sammen eggene i en bolle, og så heller du melk/fløte-blandingen i eggene.
Det er viktig å piske godt, ellers får du eggerøre.
Så heller du egg/fløte-blandingen, gjerne gjennom en sil, i formen, og setter formen i et vannbad i stekovnen. Det gjør du ved å sette formen i en langpanne, og så heller du kokende vann i pannen ca. en tredjedel opp på formen.
Les også: Slik lager du multekrem
Én stor karamellpudding eller flere små?
Når karamellpuddingen er ferdig, hvelver du den over på et serveringsfat og pynter den med vispet kremfløte.
Noen velger også å pynte med friske bær. Kanskje også noen mynteblader.
Til hjemmebruk er det mest vanlig å lage én stor karamellpudding, mens på restaurant lager de gjerne porsjonspuddinger.
Det er ingenting i veien for at du også kan gjøre dette hjemme, bare du har nok små porsjonsformer. På engelsk kaller man disse «ramekins», mens på fransk heter det gjerne «cocottes».
En mer detaljert oppskrift på karamellpudding, med nøyaktige mål på ingredienser, temperatur og tid, finner du nedenfor.
Les også: Her er vinene som passer til dessert, kake, ost og sjokolade
Denne saken ble første gang publisert 31/08 2010, og sist oppdatert 21/12 2021.