Grønne og gode
Grill aspargesen
Asparges er nydelig som tilbehør til grillretter av fisk og kjøtt. Her er fremgangsmåten.
Aspargesene er søte og sunne. Det er enkelt å grille dem når du likevel har fyrt opp grillen for å lage middag.
Slik gjør du:
1. Skjær bort ca 2 cm nederst på aspargesstilkene. Du trenger ikke å skrelle dem, bare dersom de virker hard og trevlet
2. Pensle med olivenolje og dryss over salt og pepper.
3. Legges på varm grill i 4-5 min til de er myke og gode.
4. Klem gjerne sitron og riv litt parmesan over før servering.
Dersom du ønsker å bruke den grillede aspargesen som forrett eller som en av flere tapasretter, kan du surre en skive fenalår rundt hver asparges etter steking. Dette er enkelt og kjapt å tilberede. Server gjerne sammen med lune poteter (Se oppskrift nederst i artikkelen) og flatbrød.
Du kan også erstatte fenalår med annen type skinke, eks serranoskinke. Anrett aspargesen på porsjonstallerken eller serveringsfat.
Lune poteter
4 porsjoner
1 kg små runde poteter
50 g parmesan i flak
1 pk cherrytomater
1 bt vårløk
Salt og pepper
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann.
Del cherrytomatene i to, vask vårløken godt og skjær i skiver. Bland dette sammen med potetene og bruk olivenolje som vil danne dressingen til salaten. Smak til med salt og pepper og dryss på flaket parmesan rett før servering.