Du kan eksperimentere med sukkermengde og type. Med to desiliter sukker blir det omtrent så søtt som brus. Bruker du brunt sukker gir det mørkere og mer smakfull øl. Du kan bytte sitron med lime, eller kutte ut sitron helt for å få en mindre syrlig smak. I det hele tatt; start et lite bryggeri på kjøkkenbenken og eksperimenter i vei.
Slik gjør du det:
Du trenger: En stor brusflaske (1,5 liter), en trakt, sukker, sitron, tørrgjær og fersk ingefær.Foto: Øivind Lie
Finrevet: Riv ingefæren på den fineste delen av rivjernet.Foto: Øivind Lie
Lite gjær: Ikke lett å måle en kvart teskje, men det er noe slikt.Foto: Øivind Lie
I flasken: Bruk flasken til å blande gjær og sukker.Foto: Øivind Lie
Sitron: Skvis en sitron og bland med ingefærenFoto: Øivind Lie
Friskt vann: Fyll opp med friskt vann. La det være igjen 3-4 centimeter med luft på toppen.Foto: Øivind Lie
Løs opp: Vend flasken til alt sukkeret er løst opp. La den stå litt og sjekk at det ikke har lagt seg sukker i bunnen.Foto: Øivind Lie
Gjæring: Sett flasken til gjæring.Det tar omtrent ett døgn. Klem på flasken. Her ser du flasken før gjæring. Når den er ferdig klarer du bare å klemme inn noen millimeter.Foto: Øivind Lie