Tradisjonsmat:
Flesk og duppe
Stekt flesk og duppe har opp gjennom tidene vært et kjært innslag på norske middagsbord. Det finnes et uttall av forskjellige oppskrifter på denne tradisjonsrike retten. Her serverer vi den med litt syltet løk ved siden av.
(4 porsjoner)
250 g flesk, saltet, røkt eller ferskt
1 spisskål
vann og litt salt
1 rødløk
2 ss 7 % eddik
1 ss sukker
litt vann
SAUS:
3 ss smør
2 ss hvetemel
6-7 dl melk
litt reven muskat
salt og pepper
Skjær flesket i fine skiver og stek det til det er sprøtt og smakfullt.
Smelt smør og tilsett hvetemel. Spe med melk og rør til du får en jevn og glatt saus, og kok sausen i ca. 5 min.
Kok spisskålen i lettsaltet vann.
Skjær rød løk i båter og legg den i eddik og sukker, gi dette et lite oppkok.
Gjør du dette, blir løken rosa. Den syltede løken gir en syrlig, god smak til flesket og til den hvite sausen.
Les også:
Tre kule måter å spise kylling på