Fårikål med irsk vri
Irish Stew - fårikål på irsk
Fårikål er topp, men lag noe annet av fårikål-kjøttet, da vel. Prøv irenes verdensberømte Irish stew.
IRISH STEW: Jeg elsker fårikål – både smaken og de strenge kjørereglene. Har du en gulrot oppi, er det ikke lenger fårikål. Da er det faktisk Irish stew.
I motsetning til fårikålen kan irenes nasjonalrett lages på tusen forskjellige måter. Lag den like enkel som fårikålen, eller ta noen grep og løft den til mektige smaker.
Irish stew med tomatpuré og øl
I min Irish stew er smakstriksene bruning, tomatpuré, irenes eget Guinness-øl og høstens flotte rotgrønnsaker. Det er lov å bruke selleristang, aspargesbønner og erter også. Ja, egentlig er det meste lov.
Irish stew: Fremgangsmåten
Brun kjøttet godt i olje. Skru ned varmen og rør inn tomatpuré og mel. Salte og pepre kjøttet.
Skrell og grovkutt gulrot, sellerirot, persillerot og løk. Skrell og grovkutt poteter, hvis nødvendig. Jeg brukte små nypoteter som gikk rett i gryta. Ha i Guinness-øl, buljong, grønnsaker, poteter og urter. Jeg hadde i både persille og timian, en av delene holder fint.
Med og uten lokk
Dette kjøttet bruker du til Irish Stew
Bruk kokekjøtt til Irish stew (og fårikål); nakken, brystet og bogen. De som har fettangst bruker lammelår, mørt kjøtt som blir tørt og trist ved langkoking.
Kok under lokk i to timer og ytterligere en halv time uten lokk, så kraften tykner litt.
Server gjerne godt brød til, og dypp brødet i sausen.
Beregn cirka 350-500 gram fårikålkjøtt per person.
Oppskrift: Irish stew
(4 porsjoner)
- 1,5 kg fårikålkjøtt/lammebog
- Salt, grovkvernet pepper
- 3 ss tomatpuré
- 4 ss mel
- ½ l Guinness draught beer
- ½ l grønnsaksbuljong
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- 2 persillerøtter
- ½ sellerirot
- 10 små el. 5 store poteter
- 10 pepperkorn
- 2 laurbærblad
- Persille og/eller timian
Den opprinnelige Irish stew består av lammekjøtt, løk, poteter, vann, salt og pepper.
Denne saken ble første gang publisert 16/10 2019, og sist oppdatert 16/10 2019.