Fråts i plommer!
Frisk plommekake
Spis plommene rett fra treet eller nyt dem i bakverk, som i denne fristende langpannekaken.

Bruk en liten langpanne 20 x 30 cm
200 g smør
3 dl sukker
4 egg
1 dl melk
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
4½ dl hvetemel
3 dl plommer i biter
1 ss sukker
Dette gjør du:
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt inn vaniljesukker, bakepulver og hvetemel i smørkremen vekselvis med melken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne. Fordel plommene over og dryss over sukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180° i ca. 30 min. Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og deles opp i firkanter.
Serveres nystekt med et melisdryss over.
Les også: Her får du lassevis med oppskrifter med plommer