Merkelig mat fra Kina
Du skrubbsultne kineser...
I Kina spiser de mer enn bare hund. Listen over kuriositeter er lang.
- Kineserne som bor i provinsen Guangzhou, i området rundt Hong Kong, er mer liberale i matveien enn resten av befolkningen, forteller servicesjef i Hjemmet Mortensen, Ran Chen. Grunnen til dette er at de har bedre tilgang til råvarene. Mye av det vi nordmenn har hørt at kineserne spiser, har ikke Chen verken sett eller spist. Men det finnes altså ting som de faktisk spiser, og som mange nordmenn aldri ville ha satt sine tenner i.
Her er listen:
1. Biller
2. Slanger
3. Skorpioner
4. Egg kokt i sort te
5. "1000 år gamle egg" (Konserverte egg)
6. Larver
7. Gresshopper
8. Ande- og hønseegg med ferdig utviklet foster (delikatesse)
9. Regnbue manet (delikatesse)
10. Fuglereir laget på spytt fra fuglene
11. Sjøhester
12. Sjøsterner
13. Edderkopper
14. Kyllingføtter
15. Sjøpølse (Trepang)
<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?f=q&hl=no&geocode=&q=Guangzhou&ie=UTF8&ll=23.281719,113.510742&spn=3.531653,5.141602&z=7&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis større kart</a> </small> </p> </div>
Denne saken ble første gang publisert 08/08 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.