Ukens beste vinkjøp
Du skal lete godt etter bedre vin til under en hundrings
Denne valpolicellaen går forbausende godt til mange slags mat.
Av og til får du bare lyst på et skikkelig stykke rødt kjøtt. Om det er en finere rett av oksefilet, kan du prøve en flott australsk cabernet. Snakker vi om en hardt krydret pepperbiff, trenger du et monster av en vin.
Men dette er ikke den maten vi spiser mest av. Til hverdags, eller til NRKs "gullrekke" en fredagskveld, går det gjerne i både enklere og lettere mat, og det er da valpolicella kommer til sin rett.
Denne lette rødvinen kommer fra vindistriktet av samme navn i Veneto-provinsen i Nord-Italia, sånn omtrent midtveis mellom Verona og Gardasjøen. Ukens vin er nettopp en valpolicella, og den er svært gunstig priset.
Verrocchio Valpolicella 2010, vnr 9112401, kr 95, 82 poeng.
Dyp rød med hint av fiolett. Frisk duft av mørke bær med hint av krydder, urter og nøtter. Lett til middels fyldig med saftig frukt, ganske frisk syre og en ikke så verst lang ettersmak med knapt merkbare tanniner.
Denne vinen er ikke noe lagringsprosjekt, så drikk den nå mens den er frisk og fruktig. Den er ganske anvendelig i matveien. Drikk den til pizza og lettere pastaretter.
Kylling går også bra, samt hvit fisk. Om du har salater med litt "mat" i, som f.eks. ost, kylling, skinke eller bacon, er denne vinen glimrende.
Eller du kan drikke den på egenhånd, uten mat. Husk bare å ikke drikke den for varm. En 14-15 grader skulle være passe.
Oppskrifter som passer til vinen finner du nedenfor.
Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:
Denne saken ble første gang publisert 31/03 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.