Test av rosévin

Vi har testet rosévin til rundt hundrelappen

Vi har funnet et skikkelig godt kjøp til rundt hundrelappen.

Sist oppdatert

Testpanel og metodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han er daglig leder av Restaurant Grefsenkollen.

Kleppe jobber til daglig på NOMA (København). Han har sølv fra årets NM og har fast plass på vinkelnerlandslaget.

Testmetodikk

Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Rosévin er blitt trendy. Det finnes en helt ny generasjon av roséviner som kombinerer fruktighet og friskhet, noe som gjør dem saftige og til å drikke på egenhånd. Samtidig har de fleste rosévinene den nødvendige stramhet og struktur som gjør at de er flotte å drikke til mat.

Her er noen skalldyrretter som godt kan kombineres med en rosévin:

Krabbe naturell

Hummer på risseng

Stekt sjøkreps med godt tilbehør fra Fossheim turisthotell

Seks viner testet

Klikk har testet seks billige roséviner og gir deg våre anbefalinger. Vi skulle testet ti, men på grunn av transportstreiken ble utvalget redusert til seks.

Vinmonopolet tok i bruk kategorier i stedenfor sortiment fra 3. mai i år. Du vil derfor se at vi skriver at vinene i testen tilhører kategori og ikke f.eks fullsortiment som vi gjorde tidligere. Du kan lese om dette her.

Glimrende østerriker

Våre testere ga Langmann Schilcher Klassik 2009 84 poeng. Den dufter stikkelsbær, rips og plomme. Smaken bærer preg av saftig frukt og den er frisk i stilen.

- Bra rosé, sier rett og slett testpanelet om denne vinen.

Drikk den som aperitiff, eller til sommerens lette skalldyrretter.

Kun en av de resterende rosévinene, Rosaura 2009, får 81 poeng, mens de siste fire får alle sammen 78 poeng.

Les også:

Stor test av hvitvin på papp

Stor test av rødvin på papp

Vin på tilbud

Denne saken ble første gang publisert 13/07 2010, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også