Test av portugisiske rødviner
Portugisisk til grilling
Portugisiske rødviner byr på mye smak til lave priser, og de passer godt til grilling.
Det er blitt sommer, og da er det på tide å finne frem terrassevinene. Vil du ha en frisk og fruktig hvitvin, vil vi på det sterkeste anbefale at du prøver en tysk riesling. Og selveste inkarnasjonen av en terrassevin er jo rosévin.
Du skal kanskje fyre opp grillen også. Og går det i rødt kjøtt, er det ikke til å komme forbi at du trenger en robust og smaksrik rødvin. Den trenger heller ikke å koste så mye, ihvertfall ikke hvis du tar turen til Portugal.
Mye smak og lite penger
Portugal er vel ikke det vinlandet som skaper de største overskriftene, men det finnes mye god vin der, og spesielt i de rimeligere prisklassene. Rødvinene er ofte robuste og smaksrike, og kanskje litt rustikke i stilen. Men det er ikke så farlig når du skal bruke dem til grillmat. Da er du mer ute etter trøkk enn eleganse.
Vi ville gjerne finne ut hva som er de beste portugisiske rødvinskjøpene, og satte en øvre prisgrense på 125 kroner. Vi tok også bare med viner fra polets basissortiment, og da endte vi opp med 13 viner i testen, og du finner anmeldelse av de fem beste nedenfor.
Skal du drikke vinene til grillmat, anbefaler vi disse oppskriftene:
Helgrillet entrecôte med hvitløksmør
Grillet svinebog med krydderskorpe
Denne saken ble første gang publisert 31/05 2012, og sist oppdatert 28/06 2017.