Test av kaffebønner
Enormt sprik da vi testet kaffe
Store forskjeller i kvaliteten, her gjelder det å velge riktig.
Om testen:
Om testen:
Testen av hele bønner ble gjennomført ved å kverne 2 x 10 g kaffe der hver av de 10g store porsjonene får sin kopp og de to koppene plasseres ved siden av hverandre. Først blir aroma vurdert på den tørre kaffen. Deretter tilsettes kokende vann og kaffen får lov til å trekke i 4 minutter.
Nok en vurdering av aromaen gjøres ved å bryte skorpen på overflaten. Skorpens utseende forteller også smakeren noe om kaffens grad av ferskhet. Skorpen/gruten på toppen fjernes og når det er gjort er det klart til «cupping» eller kaffesmaking. Med en til formålet spesialdesignet skje slurper smakeren i seg kaffe og luft på en måte som gjør at kaffen brer seg i munnhulen.
TESTPANEL: Tøri og Jørgen Lindvik. Tøri er tidligere kaffebrenner og Jørgen er kaffebrenner og daglig leder. Begge arbeider i kaffebrenneriet Den Gyldne Bønne as i Bærum.
Alle produktene er vurdert etter en skala fra en til seks der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen.