Mas des Mas 2009 er ukens beste vinkjøp
Råbillig rødvin
Til straks over 90 kroner får du en rødvin med nok trøkk i smaken til å håndtere sommerens siste grilling eller høstens første lam og vilt.
Problemet med mange viner til under hundre kroner, er at de ofte ikke har nok fylde og trøkk i frukten.
De smaker rett og slett tynt og surt.
Og har de nok fylde og trøkk, er de ofte belemret med andre ting som trekker ned. Enten har de ikke frisk nok syre, de er kanskje skjemmet av et overdøvende eikepreg, eller de har rett og slett en veldig kort ettersmak.
Men denne vinen er helt annerledes
Så ikke med ukens vinanbefaling, som kommer fra området Costières de Nîmes i det sørlige Rhône. Faktisk ligger dette området like vest for sagnomsuste Châteauneuf-du-Pape.
I ukens vin finner vi mye av alt, men ting er også i balanse.
Vinen er laget på en druemiks av 60 prosent syrah, 35 prosent grenache og 5 prosent mourvèdre. Den har ikke vært fatlagret, noe som gjør at frukten står desto bedre frem.
Dette er veldig mye vin for pengene.
Mas des Mas 2009, vnr 80496, kr 91,50, 84 poeng.
Dyp rødfiolett på farve. Moden duft av mørke skogsbær med innslag av krydder og urter. Også et hint av anis. God fylde med rik frukt og passe balanserende syre. Ganske lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.
Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres et par år, uten at vi ser vitsen med det. Drikk heller vinen nå mens den er fersk i frukten.
I matveien er dette en typisk kjøttvin. I Sør-Norge ser det ut til at vi får en siste helg med grillvær nå, og da er denne vinen perfekt.
Den er imidlertid god til andre kraftige kjøttretter også, og nå er jo både høstens lam og vilt på gang, så da er det bare å kose seg.
Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Helstekt indrefilet av elg med portvinsaus
Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp, finner du her.
Denne saken ble første gang publisert 02/09 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.