OPPSKRIFT PÅ VELKOMSTDRINK

Denne velkomstdrinken må prøves

- Tonic og HVA, sa du?

OPPSKRIFT PÅ VELKOMSTDRINK: Portonic er den nye velkomstdrinken.
OPPSKRIFT PÅ VELKOMSTDRINK: Portonic er den nye velkomstdrinken. Foto: Foto: Panopticon
Sist oppdatert

En velkomsdrink som fenger? Jo visst!

På samme måte som tonic gjør underverker i selskap med gin, er også det uventede møte mellom portvin og tonic svært opplivende.

Tipset kom fra to kanter. To uavhengige kilder. Når det samme tipset kommer fra flere hold på få dager er det vel verdt å sjekke ut.

For eksempel: - Har du hørt om den kule restauranten i København?, spør kameraten din. Så går det et par dager så leser du om stedet de serverer den rareste maten på Klikk.no.

Da vet du hvor du skal neste gå neste gang du reiser til Køben.

Portonic - en velkomstdrink

Nesten slik var det med portonic. Jeg fikk en telefon som begynte slik: - Du må bare prøve denne drinken.

- Hei, hei! Hvordan står det til?, svarte jeg.

- Jeg gjentar, du må bare prøve å lage portonic. Du tar...

Ja, så kom beskrivelsen. Men det var altså ikke plass til presentasjon og høflighetsfraser. Her var det rett på sak. Og saken er latterlig enkel: Bland hvit portvin med tonic og skvis i litt lime.

Hvit portvin!, tenker du, - hvor får jeg tak i det?

På Polet.

Faktisk er vi så heldige at hvit portvin er på basisutvalget som betyr at hvit portvin er å få kjøpt i de fleste butikker. Du slipper altså å bestille.

Portvin i Portugal

Noen dager senere satt jeg i en hotellobby i Porto. Og jeg håper ingen blir overrasket over hva jeg fant i baren der. Portvin, plenty med portvin. Men, jeg var ikke forberedt på at det å blande cocktails med portvin var så vanlig. I den beskjedne bardisken kunne de tilby over ti drinker med drinker hvor portvin på en eller annen måte var involvert.

Og gjett hvilken som sto øverst?

Portonic.

Men telefonen stadig friskt i minne var det ikke tvil om hva jeg skulle bestille.

Den latterlig enkle drinken (som egentlig ikke er en drink) er uvanlig frisk og god.

Jeg fryktet til å begynne at det skulle bli for søtt, men den oppleves faktisk ikke slik i det hele tatt. Limen (jeg er raus med den) frisker opp denne lille perlen nok til at den er utmerket som appeittvekker.

Nå er det bare å prøve selv. Oppskriften finner du nedenfor!

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 18/10 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også