Oppskrift på Cosmopolitan, Kir Royal, Dry Martini, Margarita, negroni

Velkomstdrinkene du serverer til festen

Slik lager du klassiske, gode velkomstdrinker.

OPPSKRIFT PÅ VELKOMSTDRINKER: Hva du skal servere som velkomstdrink kommer helt an på type fest og serveringen etterpå. En Margarita blir aldri feil.
OPPSKRIFT PÅ VELKOMSTDRINKER: Hva du skal servere som velkomstdrink kommer helt an på type fest og serveringen etterpå. En Margarita blir aldri feil. Foto: Colourbox
Først publisert Sist oppdatert

Gode fester begynner med at du får et glass i hånden så fort du kommer innenfor døren.

Poenget med en velkomstdrink er å avhjelpe de første, kanskje litt utilpasse og keitete minuttene i et selskap.

Det er ganske vanlig å servere noe musserende, som champagne, cava eller prosecco. Men det er også stas med drinker, og kan være vel så spennende.

Les også: Fem veldig gode musserende

Les også: Topp 5 rødviner på flaske under 150 kroner

Hva skal man servere?

Men, hva i all verden skal man ha i glasset? Dersom du skal servere mat og vin etterpå, er det lurt å ikke servere noe med så voldsomme smaker at det lammer smaksløkene, for eksempel en ren whisky på is.

En frisk og ikke altfor søt cocktail er også glimrende som velkomstdrink.

Nedenfor finner du oppskrifter på fire klassiske cocktails, Margarita, Dry Martini, Negroni og Cosmopolitan.

Vi må heller ikke glemme den luksuriøse Kir Royal, som er champagne med en liten dæsj Crème de Cassis (solbærlikør), noe som gir drinken en nydelig rosa farge og en deilig smak.