Oppskrift på kakao
Hvordan lage perfekt kakao
Kakaoen blir best om du gjør det slik.
Dette er en idiotsikker guide til hvordan du lager supergod kakao.
Men først: Dette er ikke varm sjokolade.
Forskjellen på varm sjokolade og kakao er at i en "varm sjokolade" er det finrevet sjokolade. Det betyr at i en varm sjokolade er det kakaosmør. Det er det ikke i kakao.
En kopp kakao har derfor mye mindre fett enn en kopp sjokolade. Nok om det.
Du finner oppskriften på den perfekte kakaoen nederst i denne artikkelen.
Hvis du foretrekker andre typer varm drikke, kan vi kanskje friste med varm eplejuice med vodka?
Kakao med chili
Når du er lei av den klassiske kakaoen er det er fullt mulig å jazza opp koppen med litt appelsinskall, eller for den mer vågale: chili.
Oppskriften "Den originale sjokoladen" (se nederst i artikkelen), er komponert av konditor Sverre Sætre. Krydderbruken er ikke overdrevet, det er bare hint av dem i koppen.
Hett tips
Et hett tips fra Sverre Sætre er at sjokoladedrikker smaker best dersom de får stå natten over i kjøleskap og varmes opp neste dag. Rett før servering pisker du sjokoladen kraftig med en håndvisp eller kjører den litt med en stavmikser for å få den luftigere. Hell den i små kopper og server.
På slike fyldige sjokoladedrikker blir kremtopp vel mektig. Men det smaker som kjent godt på vanlig kakao. Pisk gjerne fløten lett, om du da ikke ønsker krem som er så stiv at den må spises med skje.
Det finnes mange ulike typer kakao der ute. Resultatet blir best om du bruker mørk sjokolade, noe som også er godt for blant annet hjertet.
Les også:
Her er oppskriften på en perfekt kopp kakao:
Ha kakao i kjelen. To teskjeer er som regel nok til en kopp.
Ha i sukker. Some like it sweet og har i to teskjeer. Én burde være nok for voksne, men når du er voksen kan du bestemme selv.
Split vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Det holder i massevis med halvparten til én kopp kakao.
Fyll opp en kopp med melk. Hell ca 1/3 i kjelen.
Varm opp blandingen mens du blander alt med en pisk. Pass på at alt løser seg opp.
Ha i resten av melken og varm forsiktig opp til kokepunktet, men pass på at det ikke koker.
Pisk krem med vaniljesukker (f. eks: 1 dl krem, 1 ts vaniljesukker) og ha i koppen. Har du ikke krem, men sjokolade? Da er det godt å rive litt på toppen.
Denne saken ble første gang publisert 05/04 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.