BLOODY MARY:
Oppskrift på Bloody Mary
Bloody Mary er viden kjent som bakrusdrink nummer én. Her får du oppskriften.

Bloody Mary er blant de store drink-klassikerne. Men i motsetning til mange andre flytende berømtheter, drikkes Bloody Mary som oftest om morgenen.
Tanken er at vodkaen skal reparere "ondter" som skyldes kvelden før, mens tomatjuicen og de andre ingrediensene som Worcestersaus skal gi næring og tilføre kroppen sårt tiltrengte salter.
Om Bloody Mary på sengekanten høres forferdelig ut, så skal det sies at det er mange som faktisk foretrekker drinken som en avveksling til drinker av den søte sorten.
Les også: Oppskrift på Aperol Spritz
Versjon uten ketsjup-preg
Forløperen til Bloody Mary fra 1920-tallet skal kun ha inneholdt vodka, tomatjuice og is. Senere har kreative bartendere plusset på med både det ene og det andre av ingredienser:
Sitron, rød og grønn tabascosaus, Worcestersaus, selleripulver, buljong, sort pepper, kajennepepper, sort pepper, salt, sellerisalt.
Drinkekspert Jan Vardøen har utviklet en versjon som vi presenterer her. Han rører ingrediensene sammen i et stort glass, heller på sodavann på toppen for å unngå "ketsjup-preg". Pynt er selleristang og sitronskive, gjerne også en kirsebærtomat.
Om du fjerner vodkaen i drinken, får du en Virgin Mary.
Les også: Oppskrift på Mojito