Torsk til rødvin
Lett og billig rødvin til torsk
Det kommer ikke bare kraftige biffviner fra Argentina. Her er en lett og saftig en som passer både til fisk og som ren kosevin.
Vinen kommer fra dette området: Mendoza
<br/> <small> <a href="http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=&ie=UTF8&ll=-33.321349,-69.89502&spn=6.42423,4.394531&z=6&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a> </small> </p> </div>
Argentina er viden kjent for sitt flotte oksekjøtt, og da er det ikke så rart at de fleste rødvinene fra dette landet er ganske kraftige og sitter som støpt til nettopp denne maten. Malbec og cabernet sauvignon er gjerne førstevalget blant druer til disse vinene.
Vår vinanbefaling denne uken er imidlertid basert på druen bonarda, og med den som utgangspunkt blir vinene slankere og lettere. Vinen er fra Mendoza, og produsent er den nærmest allestedsnærværende franske vinfamilien Lurton.
Lurton Bonarda 2007, vnr 32558, kr 90, 82 poeng.
Dyp rødfiolett på farve. Frisk og fruktig duft av mørke og røde bær med innslag av lakris og eucalyptus. Lett og slank i munnen med flott frukt, brukbar syre og veldig snille tanniner. Saftig, leskende og lettdrikkelig stil.
Vinen er veldig lettdrikkelig, og krever egentlig ikke mat. Men den går fint til enkel og ikke for kraftig hverdagsmat, som pizza, pasta og kylling. Den er også glimrende til hvit fisk. Kanskje dette er rødvinen du skal servere til juletorsken? Vinen er best lett avkjølt; 10-12 grader skulle være passe. Den kan nok lagres 1-2 år, men vi tror ikke det har noe for seg. Det er nemlig den friske frukten vi er ute etter.
Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:
Grillet torsk med lun bønnesalat
Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem
Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:
Billig rød portugiser til kraftige kjøttretter
Sør-fransk rødvin til høstens kjøttmiddager
Denne saken ble første gang publisert 27/11 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.