Drink
Hva med en påskepjolter?
Her får du tre oppskrifter på noen forfriskende påskepjoltere.
- Nå trenger jeg en drink, sier jeg og dumper ned sekken på hyttegulvet.
- Jeg har allerede laget en til deg, kvitrer hun og kommer mot meg.
Scenen er hentet fra en helt usannsynlig påske i mitt liv. Jeg må nok belage med på å lage drinkene selv. Fordelen er at jeg kan lage akkurat hva jeg vil.
Jeg har hatt stor glede av å irritere mange med å lage drinker av brennevin man vanligvis drikker bart. Konjakk, for eksempel. Og Calvados. Prøv å blande deg en syltynn en, med is og tonic! Gudbevaremegvel - det er godtegodt. Det pussige er at det var helt vanlig for omlag 100 år siden.
Konjakken og calvados har sin økende status å takke for at ingen drikker det på den måten lenger. Det samme er det med whisky. Men hør her: Is, whisky og tonic er en god gammeldags, klassisk pjolter. Prøv selv!
Eller så kan du prøve de oppskriftene her:
Cognac side car
3 cl konjakk (ikke av det dyreste slaget)
1 cl Grand Marnier
Juice av en halv appelsin
2 cl Monin Passionfruit likør
Rist alle ingrediensene i en shaker og hell over i et martiniglass. Pynt med limeskall.
Akevitt med hylleblomst
4 cl akevitt
1 cl limejuice
Hylleblomstsaft
Bygg alle ingrediensene i et longdrink glass fylt med is. Fyll opp med hylleblomstsaft.
Les også: