UKENS DRINK: Caipirinha
Caipirinha
Lær å lage Brasils syrlige og sterke nasjonaldrikk.
Caipirinha inneholder limebåter, sukker, isbiter - og mest og ikke minst, nasjonalbrennevinet cachaça (den rare c-en uttales som s). I likhet med rom, er cachaça et sukkerbrennevin. Men til forskjell fra rom, blir cachaça laget av friskpresset sukkerrørsaft, mens rom lages av melasse som er et restprodukt fra sukkerproduksjon.
Ikke slurv med rekkefølgen
Standarddosen cachaça i caiprinha er 5 cl. Så skal du lage den på ekte brasiliansk maner, holder du deg til det.
Ellers er det viktig å være nøye med rekkefølgen når du lager drinken. Om du ikke knuser sukkeret med limebåtene først, men tilsetter det til slutt, vil det rett og slett ikke løse seg opp.
Et annet godt tips er å bruke en muddler av tre til å knuse limebåtene. Samtidig som du prøver å ikke skvise for mye på skallet, for det kan gi en bitter smak på drinken.
PS: Ordet «caipirinha» betyr "liten landsbyjente".
Oppskrift på Caipirissima (med rom)
Oppskrift på Caipirosjka (med vodka)