Klassikeren som holder seg godt
Delfiakake: Dette bytter du ut Per-kjeksen med
Oppskrift på delfiakake: Denne mektige konfektkaken hører julen til.
Dette trenger du av ingredienser og utstyr:
1 brødform, ca. 25x11 cm
200 g delfiafett
200 g mørk sjokolade
2 egg
2,5 dl sukker
200 g marsipan
0,5 pakke Marie-kjeks
200 g gelétopper
Les også: Slik får du garantert sprøe pepperkaker
Slik lager du delfiakaken:
Smelt delfiafettet i en kjele og ta kjelen fra varmen. Knekk sjokoladen i biter og la den smelte i fettet. Rør litt og la blandingen avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend den inn i sjokoladen. Sjokoladeblandingen kan smakes til med en klunk konjakk om ønskelig.
Del marsipan i tynne skiver og legg til side. Legg et bakepapir i en brødform og ha i litt av sjokoladeblandingen. Ha så lagvis kjeks, marsipanskiver og sjokoladeblanding, til du ender med et lag sjokolade til slutt.
Etter at Per-kjeksen forsvant fra markedet, er det blitt vanlig å bruke Mariekjeks i fyllet.
Pynt med gelétopper og sett formen i kjøleskapet, gjerne over natten.
Rett før servering, dypp kniven i varmt vann og tørk av før du skjærer kaken i skiver.
Pakk kaken godt inn i plastfilm og oppbevar den i kjøleskapet.