Klassikeren som holder seg godt

Delfiakake: Dette bytter du ut Per-kjeksen med

Oppskrift på delfiakake: Denne mektige konfektkaken hører julen til.

Delfiakake er en klassiker mange baker i juletiden. Favorittkjeksen å bruke i kaken var lenge "Per"-kjeks, men nå er den b0rte fra markedet.
Delfiakake er en klassiker mange baker i juletiden. Favorittkjeksen å bruke i kaken var lenge "Per"-kjeks, men nå er den b0rte fra markedet. Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal
Først publisert Sist oppdatert

Dette trenger du av ingredienser og utstyr:

1 brødform, ca. 25x11 cm

200 g delfiafett

200 g mørk sjokolade

2 egg

2,5 dl sukker

200 g marsipan

0,5 pakke Marie-kjeks

200 g gelétopper

Les også: Slik får du garantert sprøe pepperkaker

Slik lager du delfiakaken:

Smelt delfiafettet i en kjele og ta kjelen fra varmen. Knekk sjokoladen i biter og la den smelte i fettet. Rør litt og la blandingen avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend den inn i sjokoladen. Sjokoladeblandingen kan smakes til med en klunk konjakk om ønskelig.

Del marsipan i tynne skiver og legg til side. Legg et bakepapir i en brødform og ha i litt av sjokolade­blandingen. Ha så lagvis kjeks, marsipanskiver og sjokoladeblanding, til du ender med et lag sjokolade til slutt.

Etter at Per-kjeksen forsvant fra markedet, er det blitt vanlig å bruke Mariekjeks i fyllet.

Pynt med gelétopper og sett formen i kjøleskapet, gjerne over natten.

Rett før servering, dypp kniven i varmt vann og tørk av før du skjærer kaken i skiver.

Pakk kaken godt inn i plastfilm og oppbevar den i kjøleskapet.

Resultatet er lekkert - og mektig.
Resultatet er lekkert - og mektig. Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal