OPPSKRIFT DELFIAKAKE:

Delfiakake: Dette bytter du ut Per-kjeksen med

Oppskrift på delfiakake: Denne mektige konfektkaken hører julen til.

Delfiakake er en klassiker mange baker i juletiden. Favorittkjeksen å bruke i kaken var lenge "Per"-kjeks, men nå er den b0rte fra markedet.
Delfiakake er en klassiker mange baker i juletiden. Favorittkjeksen å bruke i kaken var lenge "Per"-kjeks, men nå er den b0rte fra markedet. Foto: Sentralen AS v/Nikolai Blumenthal
Først publisert Sist oppdatert

Dette trenger du av ingredienser og utstyr:

1 brødform, ca. 25x11 cm

200 g delfiafett

200 g mørk sjokolade

2 egg

2,5 dl sukker

200 g marsipan

0,5 pakke Marie-kjeks

200 g gelétopper

Les også: Slik får du garantert sprøe pepperkaker

Slik lager du delfiakaken:

Smelt delfiafettet i en kjele og ta kjelen fra varmen. Knekk sjokoladen i biter og la den smelte i fettet. Rør litt og la blandingen avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend den inn i sjokoladen. Sjokoladeblandingen kan smakes til med en klunk konjakk om ønskelig.

Del marsipan i tynne skiver og legg til side. Legg et bakepapir i en brødform og ha i litt av sjokolade­blandingen. Ha så lagvis kjeks, marsipanskiver og sjokoladeblanding, til du ender med et lag sjokolade til slutt.

Etter at Per-kjeksen forsvant fra markedet, er det blitt vanlig å bruke Mariekjeks i fyllet.

Pynt med gelétopper og sett formen i kjøleskapet, gjerne over natten.

Rett før servering, dypp kniven i varmt vann og tørk av før du skjærer kaken i skiver.

Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som...
Pluss ikon
Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som foregikk

Pakk kaken godt inn i plastfilm og oppbevar den i kjøleskapet.