Middag på 1-2-3
Deilig tunfisk med lime og hvitløk
Smaken av lime og hvitløk passer ypperlig til tunfisk.
Det kan ikke sies for ofte - fersk tunfisk smaker fabelaktig! Hvis det er vanskelig å få tak i fersk tunfisk, kan du forsøke å bestille det hos fiskehandleren noen dager i forveien.
Tunfisk med lime
(4 porsjoner) Ingredienser:
1 stk lime, saft og revet skall av
2 fd finhakket hvitløk
1 ts sesamfrø
0,25 ts salt
2 ss finhakket persille
600 g filet av tunfisk
2 ss olivenolje
300 g nudler
1 stk lime i båter
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen limesaft, limeskall, hvitløk, sesamfrø, salt og persille i en bolle.
2. Tørk tunfiskfileten med kjøkkenpapir og legg den i marinaden.
3. Gni marinaden godt inn i fisken og la den ligge i 30 minutter.
4. Varm olivenoljen i en stekepanne. Stek fisken 1-2 minutter på hver side. Den skal være rå i midten.
5. Kok nudlene i godt saltet vann til de er «al dente», 5-8 minutter. Sil av vannet. Fordel nudlene på tallerkener og hell resten av marinaden over nudlene.
6. Skjær fisken i skiver og anrett dem oppå nudlene sammen med limebåter.
Velbekomme!