Deilig blomkålsuppe
Suppe kan spises året rundt, så hvorfor ikke lage denne deilige blomkålsuppen til middag?

Blomkålsuppe
(4 porsjoner)
Ingredienser:
2 stk blomkålhoder (middels store)
5 dl vann
1 ts salt
5 dl grønnsakkraft eller kyllingfond fra glass
3 ss hvetemel
1,50 dl matfløte eller crème fraîche
salt
pepper
Fremgangsmåte:
1. Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene.
2. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min.
3. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.
4. Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt.
5. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.
6. Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte.
7. La suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.
Sil ev suppen før servering.
Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.
Velbekomme!