Saftig banankake

Bruk de brune bananen du har liggende til denne gode og enkle hverdagskaken.

<p class="Recipe-Title"><br></p>


Foto: Kari Finngaard
Først publisert Sist oppdatert

Banankake

1 kakeform ca. 1½ l

125 g smør, romtemperert

1 dl sukker

2 egg

2 modne bananer

2½ dl hvetemel

1 ts bakepulver

½ ts vaniljepulver

½ ts kanel, malt

½ ts kardemomme, malt

½ ts ingefær, malt

50 g grovhakkede nøtter (mandler, valnøtter eller hasselnøtter)

Forvarm ovnen til 175°. Visp smør og sukker til en luftig blanding. Tilsett eggene, ett av gangen.
Mos bananene godt med en gaffel og vend inn i
deigen. Bland mel og bake­pulver, og sikt i.

Tilsett vaniljesukker, krydder og hakkede nøtter. Rør alt forsiktig sammen til en jevn deig. Hell deigen i en smurt, melstrødd brødform. Stek kaken midt i ovnen i 40–45 minutter. La kaken hvile i formen en stund før den avkjøles helt på rist.a