Vaniljekranser
Disse kransene former du i en sprøytepose. Oppskriften er på ca 40 kaker.
75 g skåldede mandler
175 g smør eller margarin
250 g hvetemel
125 g sukker
1 vaniljestang
1 egg
1/2 dl melk
Fin hakk mandlene. Til sett kaldt smør og mel, kjør dette til en grynete masse i food processoren. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og mos det med sukkeret. Rør vaniljesukkeret sammen med, sammen pisket egg og melk inn i deigen.
Fyll deigen i en sprøyte pose og lag små kranser på bakeplaten.
220 grader i ca 12 min, midt i ovnen, la de avkjøle på rist.
Husk bruk tette kakebokser til oppbevaring.
175 g smør eller margarin
250 g hvetemel
125 g sukker
1 vaniljestang
1 egg
1/2 dl melk
Fin hakk mandlene. Til sett kaldt smør og mel, kjør dette til en grynete masse i food processoren. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og mos det med sukkeret. Rør vaniljesukkeret sammen med, sammen pisket egg og melk inn i deigen.
Fyll deigen i en sprøyte pose og lag små kranser på bakeplaten.
220 grader i ca 12 min, midt i ovnen, la de avkjøle på rist.
Husk bruk tette kakebokser til oppbevaring.
Denne saken ble første gang publisert 17/11 2003, og sist oppdatert 30/04 2017.