Dagens rett: Vietnamesisk kylling- og kålsalat
Sunt og godt.
Vietnamesiskinspirert hverdagsmat som hele familien kan like!
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- ½ stk hodekål , finstrimlet
- 2 stk gulrot , revet eller finstrimlet
- 1 stk grillet kylling (850 grams råvekt) uten skinn, i biter (evt 4 kyllingfilet)
- 1 stk rød chili uten frø, finhakket
- ½ potte frisk koriander , hakket
- Dressing:
- 1 stk lime , saften
- 2 ss fiskesaus (asiatisk)
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sukker (kan sløyfes)
- evt. salt og kvernet pepper
- Slik gjør du
1. Bland sammen ingrediensene til salaten.
2. Rør sammen dressingen og smak den til slik at den får en fin balanse mellom surt, salt og søtt. Bland dressingen inn i salaten. La gjerne salaten stå noen minutter slik at smakene blander seg.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 13/01 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.