Dagens rett: Sosekjøtt
Dette er en kraftig og smakfull rett, også kalt kjøtt i mørke.

Den er ikke like populær som fårikål eller kjøttkaker, men det er en rett som er verdt å ta vare på til neste generasjoner.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
- 4 ss margarin
- 5 ss hvetemel
- 9 dl kjøttkraft / buljong
- 1 stk løk
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 2 ss margarin til steking
- Slik gjør du
1. Brun margarin og mel nøttebrunt, spe med kjøttkraft, og tilsett krydderet.
2. Kutt kjøttet i store terninger, ca. 4x4 cm. Skrell og kutt løken i skiver. Brun kjøtt og løk i margarin, og legg det over i sausen. La det trekke under lokk rett under kokepunktet ca. 1 time, eller til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
Serveres med potetstappe eller kokte poteter.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no