Dagens rett: Kalkun stroganoff
Lett og god kosemat.

Lag en stor porsjon stroganoffgryte og ha mat til flere dager! Kalkunfilet er supermørt, derfor trenger ikke gryten å koke lenge. Perfekt kosemat for travle dager.
Porsjoner: 8
Ingredienser:
Porsjoner: 8
Ingredienser:
- 1500 g kalkunfilet skåret i terninger
- Smør til steking
- 4 båter finhakket hvitløk
- 3 stk løk i skiver
- 400 g frisk sjampinjong i skiver
- 1 l vann
- 2 stk hønsebuljongterning
- 1 ts tørr sennep
- 1 ts worchestershiresaus
- 1 boks tomatpuré
- 2 bokser hermetiske tomater
- 3 dl seterrømme eller kremfløte
- 1 ts sukker
- salt og pepper
-
Slik gjør du:
1. Brun kalkunterningene lett i en panne i flere omganger, og samle dem etter hvert i en stor kjele.
2. Fres hvitløk og løk, og ha det over i kjelen. Fres sjampinjongen i pannen, og ha også den over i kjelen.
3. Hell på hønsebuljong og de andre ingrediensene, til og med hakkede tomater. La alt småkoke i 5 minutter og ha i rømmen. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Server kalkun stroganoff rykende varm med ris, salat og godt brød.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no