«Mesternes mester»-VILLAEN
Mesternes Mester-villaen fra 1913 er priset til 21 millioner
Etter de knallharde konkurransene i «Mesternes mester», har årets deltagere knyttet sterke bånd i den fasjonable villaen midt i Arendal sentrum.
Gjennom ti sesonger har TV-seerne kunne følge tidligere idrettshelter når de konkurrerer mot hverandre blant Middelhavets palmer og asurblått hav, i NRK-suksessen «Mesternes mester». Koronapandemien har derimot satt en stopper for TV-innspilling i sydenvarmen, og for første gang avholdes konkurransen i Norge.
Mellom slagene får deltagerne likevel muligheten til å boltre seg i luksus. I en storslått villa, som ruver over sentrum av sørlandsbyen Arendal, har årets mestere levd som konger.
– Vi var veldig begeistret da vi kom inn i huset første gang; over størrelsen, utsikten og at det var plass til alle uten at vi måtte gå oppå hverandre, smiler tidligere fotballproff Linda Medalen (55) imponert.
Les også: Sønnen skjønte ingenting da Pølsa Pettersen kom hjem
Ble ikke solgt
Eiendommens fasjonable hovedhus, som bærer navnet Sophienborg, har et boareal på nærmere 500 kvadratmeter. Villaen ble bygget i 1913, og er i dag stilfullt innredet med toppmoderne løsninger. Med andre bygg på eiendommen, utgjør boligmassen over 700 kvadratmeter.
Se flere bilder av boligen nedover i saken.
Tomten er 1,7 mål stor, og inneholder i tillegg til hovedhus og basseng, et stort garasjeanlegg med eget treningsrom og kunstgress på taket. Årets deltagerbolig er i privat eie, og lå i 2019 ute for salg med en prisantydning på 21 millioner kroner – uten at eiendommen fikk nye eiere. Eierne av huset, Jan Morten Eskilt og Kine Brasil sier til Agderposten at de vil vurdere å legge ut huset igjen senere.
– Jeg har sjekket opp hva huset koster, og det er kanskje litt over min prisklasse. Det er greit å tilbringe noen uker her, for det er nok ikke sånn jeg kommer til å bo så ofte, ler tidligere skiskytter Synnøve Solemdal (31).
Les også: Stormforelsket Cecilie Leganger: – Jeg har aldri hatt det bedre!
Konger på kjøkkenet
Om kveldene etter konkurransene samles idrettsheltene rundt langbordet i den lyse spisestuen. Her deler de historier fra sine imponerende karrierer, og det er tydelig at denne gjengen kan mer enn å jakte gullmedaljer på idrettsbanen.
– Vi har spist noen fantastiske middager her. Jeg har blitt veldig imponert over noen av gutta spesielt, som styrer og lager mat. Johann, Aksel og Øystein er veldig dyktige på kjøkkenet. Jeg tror ikke vi jentene har stått for ett eneste måltid. Koss er kongen på kjøkkenet, og har laget fancy retter med ingredienser som jeg aldri før har hørt om, forteller Linda.
– Johann laget for eksempel en hummerrett som var helt fantastisk. Vi jentene har vært med og kuttet grønnsaker. Alle bidrar på kjøkkenet, men det er nok litt nivåforskjell på matlagingen. Det er noen som virkelig har peiling her, og det er jo helt supert for oss andre, smiler Synnøve.
Les også: Forelsket Skal vi danse-Merete: – Ungene våre sier vi er som fjortiser
Skøytelegenden Johann Olav Koss (51) forteller at han er glad i å lage mat, og at han flyttet inn i «Mesternes mester»-huset med kofferten full av råvarer.
– Jeg har brukt litt forskjellige, gledelige ingredienser som jeg hadde med meg hit – for å skape litt hyggelig stemning. Det som jeg tror var overraskende for noen, var sitrongress med koriander som vi fikk laget med hummer og litt reker. Jeg lagde en sursøt saus fra bunnen av – med fersk ingefær, fiskesaus, lime, rød chili og sesamolje, og den ble veldig god, smiler Johann.
Les også: Ektemannen til NRK-profilen bor på andre siden av jorda: – Vi er vant med å leve sånn
Sperret av området
Selve konkurransene blir avholdt i områdene rundt Arendal, og store områder er blitt sperret av for at lokalbefolkningen ikke skal kunne se hvem som ryker ut. Deltagerne har måttet ligge lavt i terrenget, og har også av hensynet til smittevern vært nødt til å holde seg innenfor den inngjerdede tomten på toppen av sørlandsbyen.
– Før vi kom hit satt vi ti dager i karantene, isolert fra omverdenen – og så flyttet vi rett inn i et hus der du bor tett sammen med ni andre. Da blir det veldig som en boble. Jeg har kjent på at det hadde vært deilig å kunne ta seg en tur og se litt folk, vært på matbutikken eller andre sånne ting som føles litt normalt. Vi har det jo helt fantastisk, og blir vartet opp som bare det, men det er litt spesielt ikke å kunne hente sin egen kaffe engang, forteller Synnøve.
– Lokalbefolkningen i Arendal har oppført seg eksemplarisk, og det har ikke vært noen som har stått utenfor her for å prøve å få med seg noe fra TV-innspillingen. Det har også vært travle dager med fullt program, så det har vært veldig naturlig at vi har vært samlet her i huset. Hvis vi har tatt oss en luftetur, så har det gjerne vært rett ute på uteplassen og inn igjen, sier håndball-legenden Cecilie Leganger (45).
Les også: Magnus Moan: – Jeg går ned for telling. Smertene er ubeskrivelige
At deltagerne har bodd tett på hverandre samtidig som de har vært isolert fra omverdenen – har ført til at de har blitt en svært sammensveiset gjeng.
– Vi har levd i en boble her. Det som har vært flott er å bli kjent med de andre deltagerne. Alle har gitt så mye av seg selv i denne prosessen. Vi har fungert som ett lag, og det har bare vært hyggelig stemning hele tiden. Vi har blitt venner for livet, forteller Johann.
– Jeg er veldig fornøyd med vennskapet vi har fått. Jeg kjente ingen på forhånd. Du vet aldri hvordan man kommer til å klikke, men vi er en utrolig en bra match, smiler tidligere motocrossutøver Genette Våge (24).