Sjokoladekake med bringebærfyll og smørkrem
Tidenes beste sjokoladekake
Sjokolade og bringebær er selve drømmen for smaksløkene! Oppskrift på denne fantastiske sjokoladekaken med bringebærfyll og smørkrem får du her!
Du trenger: (12 stk.)
3 egg
3 1/2 dl sukker
225 g margarin
2,5 dl melk
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
Fyll:
3 dl kremfløte
100 g frosne bringebær
2 ss melis
Sjokoladekrem:
125 g smør
1 - 2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 - 3 ss sterk kaffe
250 g melis
Bland romtemperert smør, kakao, vaniljesukker og kaffe i en bolle. Tilsett melis til passe tykk krem og visp den til den er luftig. Ha kremen i en sprøyte og lag vakre roser på kanten av kaken til slutt.
Slik gjør du det:
Egg og sukker vispes til eggedosis. Smelt smøret og ha i melken.
Bland det tørre og ha det vekselvis i eggedosisen, sammen med væsken. Bland godt.
Tilsett røren i formen. Stekes i ovnen på 175 grader i ca. 45 minutter, bruk kakepinne for å se om kaken er stekt.
Avkjøl kaken på rist.
Del kaken i to og legg den ene delen på et fat.
Pisk kremen stiv og bland inn avrent bringebær og smak til med melis. Bre halvparten på den ene delen og legg på toppen.
Smør resten av bringebærfyllet på toppen og rundt kaken.
Bruk en sprøytepose med tipp og lag fine roser av sjokoladesmørkrem rundt hele kaken. Lag gjerne en pyntekant på toppen.
Flere fine pyntetips finner du i Norsk Ukeblad nr 9-2016.
Denne saken ble første gang publisert 04/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.