Vår aller beste rullekake
Overrask gjestene med en herlig rullekake med bringebær og pisket kremfløte. Enklere og bedre blir det ikke!

Rullekake er noe av det enkleste du kan lage og tar veldig kort tid. Kan du lage sukkerbrød, kan du lage rullekake. Dette er til og med en kake du kan bake mens gjestene er i hus! Her er en variant hvor vi blander bringebær med pisket kremfløte. Nydelig, rett og slett!
Du trenger (10 stk.):
- 3 egg
- 1 ½ dl sukker
- 2 dl potetmel
- 1 ½ ts bakepulver
Fyll:
- 3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl bringebær
- 2 dl blåbær
- ½ pk. sukkerpasta
- Konditorfarge
Sukkerpasta:
- 3 plater gelatin
- 4 ss kokvarmt vann
- 2 ts sitronsaft
- 60 g flytende glukose, ev. hvit/lys sirup
- 650 g melis
Massen stivner fort og lages like før bruk. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 6 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 4 ss kokvarmt vann. Rør til gelatinen er smeltet. Rør inn sitronsaft og glukose eller sirup. Elt inn melis, til massen er smidig og lett å forme.
Slik gjør du det:
Pisk egg og sukker luftig. Bland hvetemel, potetmel og bakepulver og rør det i eggblandingen til en glatt røre.

Legg bakepapir i en liten langpanne og fordel røren utover papiret.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ovnen i ca. 8 minutter.
Fukt et håndkle og legg på kakerist. Hvelv den stekte kaken på den fuktige håndduken. Løsne papiret fra kaken. Avkjøl kaken med langpannen veltet over.
Pisk fløten stiv. Fordel det meste av kremen over kaken og strø på bringebær og blåbær. Hold igjen noe til toppen.
Rull sammen rullekaken fra langsiden. La kaken ligge kjølig til servering.
Kna opp sukkerpastaen og farg den med konditorfarge i rosa og lilla. Kjevle ut og stans ut fine sommerfugler. Pynt med roser av krem og gjerne sommerfugler på toppen.