Herlige kakeoppskrifter
Fem fantastiske ostekaker
Ostekaker er alltid populære på kakebordet. Her er noen nye og spennende varianter.
Er du en kakemons, vil du garanterte forelske deg i en av disse ostekakene.
Til og med folk som egentlig ikke er så glade i søtsaker, har en tendens til å være svake for denne type kake.
Kanskje har det noe med at de fleste ostekakene er mer syrlige enn søte, eller at konsistensen og det deilige ostefyllet gjør at så mange foretrekker denne type kake.
For deg som foretrekker en litt sunnere variant, kan du jo alltids prøve en ostekake med yoghurt og cottage cheese.
De fem oppskriftene finner du nederst i artikkelen.
Den beste bunnen
De fleste som lager ostekake foretrekker en bunn av knust kjeks, som fullkorn- og havrekjeks. Men har du noen gang prøvd å lage en bunn av sjokoladekjeks?
Ikke det, nei. Prøv da oppskriften på ostekake med sjokolade. Et annet tips er å ha i litt nøtter eller kokosmasse. Av nøtter kan du bruke både mandler, hasselnøtter, pekannøtter eller macadamianøtter.
Det beste fyllet
Ostefyllet på kaken er kanskje noe av det beste med hele kaken.
Mange bruker kremost og rømme, eller crème fraîche, som basis. Bruk da gjerne en kremost med fruktsmak og pynt kaken med samme frukt som i osten.
Ha gjerne i en skvett Baileys, mørk rom, konjakk eller portvin i selve fyllet. Dette setter en kjempegod smak.
Du kan gjerne ha i litt revet sitron- eller limeskall i ostefyllet, eller litt revet sjokolade og vanilje.
Den beste toppingen
Noen foretrekker å lage et lag med gelé med frukt eller bær på toppen. Det er ikke så vanskelig, men det krever kanskje litt øvelse.
Kan det kanskje friste med litt vørterøl i gelélokket? Prøv da oppskriften på ostekake med vørterøl.
Kanskje noen av disse oppskriftene inspirerer deg til å prøve å bake noe annet enn det du pleier?
Les også:
Disse interiørarkitektene bør du velge
Slik gjør du grandisen sunnere