Hvordan lage bursdagskake
Lag prinsessekake til bursdagsfesten
Dette er kaken som blir så fin at du ikke har lyst til å skjære i den.
Dette trenger du
Til sukkerbrød
6 egg
235 g sukker
235 g hvetemel
2 ts bakepulver
Barbie- eller Bratzdukke
Har du lyst å overraske med noe helt spesielt til godjentas bursdag? Vi tipper at denne prinsessekaken med vid kjole av rosa marsipan vil vekke mange beundrende blikk fra både henne og venninnene.
Jubilanten må nok låne bort dukken sin, men i og med at den blir ikledd plastfolie er den klar til bruk igjen etter at selskapet er over.
ER DU UTE ETTER EN ENKLERE VARIANT AV PRINSESSEKAKE? SJEKK HER.
Du kan skrive ut oppskriften ved å trykke på printsymbolet nederst på siden.
Gjør klart det du trenger
Sett stekeovnen på 200 grader. Legg bakepapir i bunnen av en rundform på 22 cm. Spray formen med formfett. Spray også en ildfast bolle på rundt 1 liter. Dryss begge formene med hvetemel.
Lag sukkerbrød
Ha egg og sukker i en miksebolle og pisk til du får en luftig og fin eggedosis. Det tar omlag 5 minutter. I mellomtiden blander du hvetemel og bakepulver i en bolle.
Sikt melblandingen inn i eggedosisen og rør den forsiktig inn slik at du ikke rører ut all luften. Fordel røren mellom rundformen og bollen og sett formene på den nederste rillen i stekeovnen. Skru varmen ned til 170 grader samtidig som du setter inn formene. Stekes i ca. 30 minutter. Sjekk med en tinn pinne for å se om sukkerbrødene er ferdig stekt. La dem avkjøle på en bakerist. Dette kan gjerne gjøres dagen før du skal lage resten av kaken.
Gjør klar dukken
Ta av dukken klærne og pakk inn hele kroppen med plastfolie.
Pynte kaken
Klikk her for å se hvordan du pynter kaken
Denne saken ble første gang publisert 04/03 2009, og sist oppdatert 03/05 2017.