Hvordan trekke torsk
Her viser Marit deg hvordan du skal trekke torsk slik at den blir helt perfekt
Dette trenger du når du skal trekke torsk
- ca. 1 kg fersk torsk i skiver eller en hel torsk på ca. 2 ½ kg
- 2 ss salt pr liter vann
- 1 ts eddik pr liter vann
Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.
1.skjær vekk luftblæra

Skjær vekk luftblæra og trekk av den svarte hinna inne i buken av torsken.
2. Kok opp vann
Kok opp vann i en vid kjele. Skjær torsken i ca. 2 cm tykke skiver. Halestykket kan gjerne være noe tykkere.

3. Legg i fiskestykkene
Når vannet koker, tilsetter du salt og eddik og legger fiskeskivene forsiktig i. La vannet komme nesten opp til kokepunktet igjen. Vannet er varmt nok når det begynner å boble seg. Ta kasserollen av plata, legg over et lokk og la fiskeskivene trekke i 6-8 minutter. Ta opp et fiskestykke og se om det begynner å løsne fra beinet. Da er fisken ferdig. Ettersom vannet er tilsatt så mye salt, er det viktig å ikke la fisken ligge i vannet for lenge. Da blir den alt for salt.
4. Servér

Serveres med gulrotpuré, kokte poteter, stekt bacon og litt sitronolje.
