Slankemat er ikke kjedelig mat
Tre deilige sommerdesserter
Bruk sommerens frukt og bær til å trylle frem de deiligste desserter. Med våre triks sparer du mange kalorier.
Det er ferietid, og tid for kos. Ikke bare har vi tid til å lage god mat og gjøre innkjøp, vi er også i modus til å prøve nye smaker og kanskje eksperimentere litt?
Butikkene bugner av deilige råvarer, så det er faktisk akkurat nå det er enklest å stille søtsuget med sunne desserter og mellommåltider.
Basisvarer
Går du til innkjøp av noen få gode basisvarer, er mye gjort. Da kan du trylle fram de deiligste desserter med bær fra hagen.
Her er våre beste tips til basis-handleliste:
1. Mager kesam
Med kun 74 kcal og 1 g fett per 100 g, er dette en suveren vinner. Høyt proteininnhold gjør dessuten at du holder deg mett lenge.
Kesamen kan du smakssette selv, med ingrediensene under. Tines Kesam Lime (129 kcal og 7,4 g fett per 100 g) eller Mager Vanilje Kesam (75 kcal og 0,6 g fett) er selvsagt gode alternativer hvis du vil gjøre det enda enklere for deg selv.
2. Vaniljepulver
Dette får du tak i i velassorterte dagligvarebutikker. Genialt produkt, som passer til det meste.
3. Kunstig søtningsmiddel
Nå finnes det mange varianter på markedet i pulverform. Enkelt å strø over i stedet for sukker.
4. Sitronmelisse og/eller mynte
Med en frisk krydderplante på kjøkkenbenken eller i solveggen på terrassen kan du enkelt heve alle desserter mange hakk. Det smaker så godt! Disse smakene er med på å stimulere smakssansene og stille søtsuget.
Disse dessertene er hentet fra Vektkonsulentenes 5:2-diett, og egner seg også godt som mellommåltider. Gjestene vil garantert bli imponert! Alle oppskriftene er til 1 porsjon.
Jordbærdessert
Du trenger:
75 g jordbær
mynteblader
100 g mager kesam
Slik gjør du:
Skyll og rens jordbærene, og skjær dem i mindre biter. Kjør mynte i minihakkeren. Bland mynte med skyr og legg lagvis med jordbær i et glass eller en liten skål.
Næringsinnhold:
90 kcal
Protein: 11,5 g (51%)
Karbohydrat: 10,1 g (42%)
Fett: 0,7 g (6%)
Fiber: 1,1 g
Melonsalat med pasjonsfruktsaus
Du trenger:
150 g cantaloupemelon
4 stk pasjonsfrukt
250 g mager kesam
mynteblader
Slik gjør du:
Skjær melonen i mindre stykker. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Bland kesam med fruktkjøttet og smak eventuelt til med Sukrin. Hell over melonen, dryss eventuelt med mynteblader.
Næringsinnhold:
291 kcal
Protein: 30,9 g (42%)
Karbohydrat: 44,5 g (53%)
Fett: 1,5 g (5%)
Fiber: 11,8 g
Kesam med skogsbær
Du trenger:
100 g bær
200 g mager kesam
vaniljepulver
15 g knekkebrød med fiber
20 g mandler
Slik gjør du:
Gi bærene et oppkok i veldig lite vann. Sil saften fra bærene og kok saften inn til en tykk sirup. Rør kesam med vanilje. Knus knekkebrødet og hakk mandlene grovt. Rist knekkebrød og mandler i en tørr panne. Legg kesam, bær, sirup og knekkebrød sammen lagvis.
Næringsinnhold:
324 kcal
Protein: 29 g (36%)
Karbohydrat: 33,1 g (35%)
Fett: 10,4 g (29%)
Fiber: 8,8 g