Utfordringer
Slik takler du lunsj på jobben
Spiser du lunsj i kantina på jobben? Les hva du bør velge for å holde kostprogrammet.
Lunsj i kantina på jobben er gjerne både enkelt og bekvemt. Men det kan være en utfordring når man skal følge et tilrettelagt kostprogram. Dette bør du passe på:
- Spis en enkelt skive kjøtt eller et enkelt stykke fisk - skjær fettet fra kjøttet.
- Fyll halvparten av tallerkenen med grønnsaker - jo grovere jo bedre, og mindre salat, fordi det inneholder mindre næring. Ta kun litt olje på grønnsakene, så tar du opp de fettoppløselige vitaminene.
- Ta masse friske krydderurter, hvis det finnes, eller gode smakfulle krydder, men spar på saltet.
- Velg brun ris, hele korn etc. - en enkelt spiseskje er nok.
- Ta bare en enkelt skive grovt rugbrød, dropp det hvite brødet.
- Unngå sauser og frityrstekt mat.
- Unngå poteter, hvit pasta og hvit ris.
- Hopp over desserten med et smil, og ta i stedet med en frukt eller litt grønt - det vil minske tretthetsfølelsen etter lunsjen.
Spiser dere lunsj ute, kan du velge de sunneste alternativene, og be om å bytte ut for eksempel potetene med grønnsaker. Det er lov!
Denne saken ble første gang publisert 26/08 2013, og sist oppdatert 30/04 2017.