Lun laksesalat

Middagen du blir glad og mett av

Fargerik og lekker salat som metter. God middag!

FRISKT: Sunt for kroppen, og lekkert å se på.
FRISKT: Sunt for kroppen, og lekkert å se på. Foto: Vektkonsulentene
Sist oppdatert

Denne middagen er hentet fra Vektkonsulentenes kvinnekur. Det er en hormonkur spesielt tilpasset kvinner, men som er like bra for alle å følge.

Målet er stabilt blodsukker, hormoner i balanse og et vekttap på 1 kilo i uken.

Du trenger (1 porsjon):

125 g grønne bønner

100 g små tomater

50 g gul paprika

75 g skrellet søtpotet

2 ts ekstra virgin olivenolje

rosmarinblader

120 g laks

1 sitron

havsalt

pepper

1 ansjosfilet

1/4 ts dijonsennep

basilikum

ev. persille

ev. sorte oliven

Slik gjør du:

Skyll bønner, tomater og paprika. Skjær poteten i terninger, ca. 2X2 cm. Bland terningene med halvparten av oljen og rosmarin, stek dem på 200 grader i 40 minutter.

Skjær tomatene i to. Legg fisken på en stekeplate med bakepapir og legg tomatene ved siden av med snittflaten opp. Drypp sitronsaft over fisken og dryss over salt og friskkvernet pepper.

Rens bønnene og blancher dem i kokende vann i 2-3 minutter, til de er møre, men fortsatt sprø, hell av vannet og ha dem over i isvann, så beholder de den lekre grønne fargen.

Sett fisken i ovnen når det gjenstår 15 minutter på potetenes steketid. Sjekk etter 10 minutter (steketiden avhenger av tykkelsen på fisken).

Skjær paprika i tynne strimler. Finhakk ansjosfileten og pisk den med resten av oljen og sennep til en dressing. Smak til med fintrevet sitronskall og -saft, salt og pepper.

Anrett fisken med de bakte grønnsakene og paprika, og drypp dressingen over. Pynt med basilikum, eventuelt finthakket persille og oliven.

Næringsinnhold:

Kalorier: 531

Protein: 33 g (25%)

Karbohydrat: 25 g (22%)

Fett: 32 g (53%)

Kostfiber: 9 g

Denne saken ble første gang publisert 02/04 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også