Lun laksesalat
Middagen du blir glad og mett av
Fargerik og lekker salat som metter. God middag!
Denne middagen er hentet fra Vektkonsulentenes kvinnekur. Det er en hormonkur spesielt tilpasset kvinner, men som er like bra for alle å følge.
Målet er stabilt blodsukker, hormoner i balanse og et vekttap på 1 kilo i uken.
Du trenger (1 porsjon):
125 g grønne bønner
100 g små tomater
50 g gul paprika
75 g skrellet søtpotet
2 ts ekstra virgin olivenolje
rosmarinblader
120 g laks
1 sitron
havsalt
pepper
1 ansjosfilet
1/4 ts dijonsennep
basilikum
ev. persille
ev. sorte oliven
Slik gjør du:
Skyll bønner, tomater og paprika. Skjær poteten i terninger, ca. 2X2 cm. Bland terningene med halvparten av oljen og rosmarin, stek dem på 200 grader i 40 minutter.
Skjær tomatene i to. Legg fisken på en stekeplate med bakepapir og legg tomatene ved siden av med snittflaten opp. Drypp sitronsaft over fisken og dryss over salt og friskkvernet pepper.
Rens bønnene og blancher dem i kokende vann i 2-3 minutter, til de er møre, men fortsatt sprø, hell av vannet og ha dem over i isvann, så beholder de den lekre grønne fargen.
Sett fisken i ovnen når det gjenstår 15 minutter på potetenes steketid. Sjekk etter 10 minutter (steketiden avhenger av tykkelsen på fisken).
Skjær paprika i tynne strimler. Finhakk ansjosfileten og pisk den med resten av oljen og sennep til en dressing. Smak til med fintrevet sitronskall og -saft, salt og pepper.
Anrett fisken med de bakte grønnsakene og paprika, og drypp dressingen over. Pynt med basilikum, eventuelt finthakket persille og oliven.
Næringsinnhold:
Kalorier: 531
Protein: 33 g (25%)
Karbohydrat: 25 g (22%)
Fett: 32 g (53%)
Kostfiber: 9 g
Denne saken ble første gang publisert 02/04 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.