17. maimeny med sunn vri

Hurra for denne ostekaken!

Sjekk hva som gjør denne kaken genial.

NAM: Denne ostekaken er perfekt til 17. mai! Et triks er å bytte ut kjeksene i bunnen med grove knekkebrød.
NAM: Denne ostekaken er perfekt til 17. mai! Et triks er å bytte ut kjeksene i bunnen med grove knekkebrød. Foto: Vektkonsulentene
Først publisert Sist oppdatert

Festdagen over alle festdager står for døren.

Kanskje skal du ha 17. maifrokost hjemme? Eller er du invitert på lunsj og bedt om å ta med kake? Grilling på ettermiddagen?

Uansett er det tid for kos og utskeielser i matveien for de fleste.

Da skader det likevel ikke å planlegge smart, så man ikke går på en stor kalorismell.

Tenk over hva du skal handle inn og lage av mat, da er du godt på vei.

Her har vi plukket ut noen lekre oppskrifter vi tror vil falle i smak på nasjonaldagen. Litt færre kalorier, like mye smak og kos.

God feiring!

Ostekake med jordbær

Du trenger:

15 g grove knekkebrød
15 g mandler
15 g margarin 70%
5 g flytende søtningsmiddel eller stevia
150 g jordbær
2 stk gelatinplater
¼ dl kokende vann
150 g kremost, maks 13% fett
vaniljefrø

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene til bunnen i en minihakker. Rør massen sammen, trykk den godt ut i bunnen og opp på siden i en liten springform.

Fordel jordbærene oppå hele bunnen.

Ha gelatin i kaldt vann og la det stå i 5 minutter. Hell av vannet, og tilsett det kokende vannet. Rør til gelatinen er smeltet, tilsett søtningsmiddel.

Rør friskosten sammen med vaniljefrø. Tilsett smeltet gelatin (lett avkjølt). Hell ostemassen over jordbærene og sett kaken til avkjøling i minst en time.

Tips:

Bytt ut jordbær med fersken fra boks.

Lag dobbel porsjon til stor kakeform.

Næringsinnhold (hele kaken):

Protein 18,4 g (12%)

Karbohydrat 34 g (20%)

Fett 47,7 g (68%)

Fiber 6,1 g

Kcal: 627

Her er andre sunne oppskrifter som passer godt til 17. mai:

Sesamrundstykker alle vil elske.

Laks med bønner og potetsalat