Trill deg en bolle uten å bli rund
Halvparten så mange kalorier som i andre boller
Sol i hytteveggen eller hjemmekos. Her er bollene du spiser med god samvittighet.
Ferietid betyr kos, og kanskje har du tenkt til å bake?
Disse bollene smaker fantastisk godt! Friske innspill av banan, mango, kokos og vanilje.
Og du kan spise dem med god samvittighet, de inneholder nemlig bare halvparten av kaloriene som klassiske boller med fyll.
Vektkonsulentenes solskinnsboller har en krem av frukt, og det er kun 1 ts sukker i deigen. Kcal per bolle: 150.
Du trenger (ca 15 stk):
2,5 dl skummet melk
0,5 pakke gjær
25 g margarin til baking
1,5 dl mager kesam
ca 8 dl hvetemel (mulig du trenger mer)
1 ts sukker
50 g søtningsmiddel (pulver)
1/4 ts salt
Krem:
1 banan
1 mango
Revet skall og saft fra 0,5 sitron
1 ts vaniljepulver
10 g mandel- eller kokosolje
Slik gjør du:
Smelt smør og bland med melk og gjær. Rør inn kesam, sukker, salt og søtningsmiddel.
Ha i mesteparten av melet og rør godt til en klissete deig.
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Form deigen til boller, lag en grop i bollene og fyll med krem. Stek dem gylne på 250°C i 8-10 minutter.
Alternativt: Stek som vanlige boller, avkjøl, del dem i to og fyll med krem i midten.
Krem:
Kjør alle ingredienser i en blender til kremen er tykk og glatt.
Tips: Tilsett sukkerfritt syltetøy etter smak i kremen, i stedet for vaniljepulver. Mandel- eller kokosolje kan droppes.