Påskekos med god samvittighet
Gjett hvorfor denne er så sunn
Sprø kringlestang med lekkert fyll. Klarer du gjette hva den hemmelige ingrediensen er?
Endelig påskeferie!
Enten du er hjemme eller på hytta, forhåpentlig har du litt ekstra tid til matlaging, og litt ekstra lyst på noe godt.
Hva er vel bedre enn en nybakt kringlestang?
Jo, det må være en nybakt kringlestang med litt færre kalorier og litt flere sunne ingredienser enn ellers. Denne oppskriften har vi brukt poteter i fyllet i! Og selvsagt ikke sukker. Likevel ser den veldig god ut, ikke sant?
Nyt den i solveggen med god samvittighet.
Dette trenger du:
Deig:
5 g gjær
15 g vann
15 g margarin
35 g hvetemel
20 g skummetmelkpulver
20 g sukrin/søtningsmiddel
1 ts kanel
Fyll:
100 g kokte poteter
½ ts vaniljefrø
15 g helt finthakkede mandler
Sukrin
Kanel
15 g rosiner
Slik gjør du:
Løs opp gjæren i vannet. Tilsett plantemargarin, mel, skummetmelkpulver, søtningsmiddel og kanel. Rull deigen helt tynt ut i en firkant på bakepapir på en stekeplate.
Kjør poteter og vaniljefrø i en minihakker. Tilsett hakkede mandler, smak til med søtningsmiddel og kanel og rør i rosinene.
Smør fyllet ut på deigen og fold deigen sammen. Trykk med en gaffel på åpningen, så den ikke spretter opp.
Stek kringlestangen på 200° i ca. 30 minutter. Serveres lun.
Tips: Ha kanel og litt hakkede mandler oppå kringlen før den stekes.
Næringsinnhold:
506 kcal
Protein: 16,6 g (13%)
Karbohydrat 72,3 g (55%)
Fett 17,8 g (32%)
Fiber: 4,9 g