Sesamrundstykker
Disse vil hele familien elske
Ah, duften av hjemmebakte rundstykker! Garantert suksess i helgen.
Det finnes ikke noe bedre enn hjemmebakte rundstykker!
Nydelig til frokost og lunsj, eller som kuvertbrød til supper, salater og gryteretter.
Disse er enkle å lage, de er sunne - og de blir garantert en suksess.
Du trenger:
3 ½ dl ekstra lett melk
1 ss olje
1 ts salt
2 ts søtningsmiddel
3 ss sesamfrø
50 g gjær
650 g hvetemel
1 kopp kald kaffe
sesamfrø
Slik gjør du:
Lun melken og ha i oljen. Tilsett salt, søtningsmiddel og sesamfrø og løs opp gjæren i blandingen. Tilsett mesteparten av melet og elt til deigen er smidig og glatt.
Dekk til og la deigen heve et lunt sted i 45 minutter.
Kna deigen godt på nytt. Tilsett ev. resten av melet. Del deigen i to stykker og rull dem begge ut til lange pølser. Skjær ut 10 mindre biter av hver pølse, og rull hver bit til et rundstykke.
Dypp rundstykket først i kaffe og deretter i sesamfrø. Legg dem på bakepapir på en stekeplate og la dem heve i ca 15 minutter. Stek rundstykkene på 225° i ca 10 minutter.
Denne saken ble første gang publisert 17/03 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.