Tips til matlaging på tur
Herlig mat over bålet
Hvis du er lei av pinnebrød og pølser, bør du sjekke disse tipsene.
Klikk Mat: Søk blant 5 000 oppskrifter
Har du lyst til å lage noe annet enn den vanlige turmaten, kan du prøve ut en av disse dingsene.
Jern til å legge i bålet kan være tungt og upraktisk på vandreturer, men uproblematisk om du bor på hytte eller for eksempel er på kanotur.
Les også:
Så lenge kan du fryse fangsten
Vaffeljern
350 kroner
I aluminiumslegering som tåler 800 grader. Avtagbare håndtak. Denne varianten veier hele 1,5 kilo.
Se også: Her er den perfekte vaffeloppskriften
Popkornpopper
200 danske kroner
I stål, og du kan se popkornet poppe. Fungerer på grillen, bålet og i peisen.
Brødbakejern
150 danske kroner
Bak brød på bålet. Støpejern. Det følger med oppskrifter på engelsk. Det er kanskje litt voldsomt å ta med seg jern og ingredienser ut på tur, men hva med nybakt brød på hytta?
Se oppskrift:
Bålrigg
400 kroner
Sammenleggbar og kan justeres i høyden. Enkel og grei til å henge kjelen over bålet, eller steke på rista som følger med.
Se oppskrift: Norges beste viltgryte?
Røykeboks
400 kroner
Hvis du er lei av å grille fisken på tur, bør du prøve å varmrøyke den. Du renser fisken, salter den et par timer, og legger den i røyken. Vi anbefaler litt einerbær sammen med sponen. Maten er klar på 15 til 20 minutter. Fyres med rødsprit.
Se oppskrift:
Stekehelle
450 kroner
Stek sopp, fisk og kjøtt over bålet. Bena kan tas av. Diameter på en halvmeter, og håndtak. Trolig ikke veldig praktisk å ta med i sekken, men fin å ha stående på fast leirplass eller utenfor hytta.
Se oppskrift:
Toastjern
350 kroner
I non-stick aluminium. Toasten er ferdig på et blunk. Friluftsmagasinet mener at du også kan bruke dette til å steke biff på turen. Til egg og bacon kommer du trolig best ut av det med vanlig stekepanne - enn så lenge.
Se oppskrifter:
Denne saken ble første gang publisert 25/03 2009, og sist oppdatert 24/06 2017.