Test av drikkesekk
15 knallgode drikkesekker til trening
Vi har testet lette treningssekker med opplegg for drikkesystem.


Smart drikkeflaske til turen
Ventilen søler ikke og du trenger ikke å bikke på flasken.
En skal ikke gå så mange år tilbake i tid før «drikkesekk» var et ukjent begrep. I dag er det et stort utvalg i slike spesialsekker i størrelser fra 2-3 liter opp til 25-30 liter.
De aller fleste dagstursekkene som selges i dag er også forberedt for drikkesystem.
I denne testen har vi tatt inn sekker i sjiktet 10-15 liter som er tiltenkt brukt som treningssekk eller raske turer i skog og mark.
To av sekkene vi fikk inn, oppfyller ikke volumgrensen (9 og 18 liter), men vi tok dem med likevel da de skiller seg positivt ut på andre områder og vil være god lesing for interesserte.
Les også: Denne soveposen er best i test
Vi har også hatt som kriterium at sekken skal være godt forberedt for drikkesystem. Alle sekkene i denne testen kan romme en drikkeblære på 3 liter.
Vi har ikke hatt som krav at sekkene skal være levert med selve drikkesystemet eller drikkeblæren og har derfor ikke vurdert disse separat på de sekkene som er levert med dette.
I forhold til pris kan et godt drikkesystem gjerne koste 300-500 kroner om en skal kjøpe det separat. Noe å ha i bakhodet når en vurderer prisen på en sekk som leveres med eller uten drikkesystem.
Hva en skal se etter ved kjøp
Mange av drikkesekkene er konstruert med tanke på én type aktivitet. Skal en for eksempel bruke sekken kun til sykling er det greit å velge en sekk med dedikerte fester og lommer til sykkelpumpe, verktøy, Co2 patroner, lys bakpå sekken eller hjelmfeste.
Det er smart å sjekke om en for eksempel får tak i ting en har liggende i lommer på ryggen (sykkeljakker/trøyer) samtidig som en har sekken på ryggen.
Les også: Tursenga du kommer til å elske
Skal en bruke sekken til løping kan momenter som lav egenvekt og at den sitter godt på ryggen være viktigere momenter enn utstyrslommer til for eksempel sykkelverktøy.
I forhold til ski- og sykkelkonkurranse bør en se litt på utformingen på sekken med tanke på luftmotstand.
Som på alle sekker kan rygglengden variere fra modell til modell. Gå rundt på flere sportsbutikker og prøv flere sekker slik at du finner en som er tilpasset din rygglengde.
Les også: Disse sykkelvognene er best i test
Det er nesten bare unisexmodeller i denne testen.
Kun én av sekkene er spesielt tilpasset damer med tanke på rygglengde og utforming på bærereimene.
Flere av de andre leverandørene har egne sekker til damer, men på mange av disse handler det mest om farger og ikke utforming. Mange damer ser ikke helt poenget med egne damemodeller da unisexmodellene passer dem utmerket, men spør i butikken etter en damemodell om du av erfaring vet at du ikke blir helt komfortabel med hoftebelte, rygglengde eller bærereimene på unisexmodeller.
Les også: