Oppskrifter til vilt og fisk

På tide å spise fangsten

For mange er jakta over, og unntatt for ihuga isfiskere er det noen måneder til fisket tar seg opp igjen. Det er på tide å ta et dykk ned i fryseren etter godbiten fra forrige sesong.

MIDDAG AV EGEN FANGST: Rype, elg eller ørret i fryseren? Her får du noen gode oppskrifter.
MIDDAG AV EGEN FANGST: Rype, elg eller ørret i fryseren? Her får du noen gode oppskrifter. Foto: FOTO: Øystein Søbye / NN / Samfoto
Først publisert Sist oppdatert

Litt av gleden ved å fange mat, er å tilbrede den etter alle kunstens regler og servere den for venner og familie - eller rett og slett nyte den selv.

Her er noen enkle og gode oppskrifter du bør teste ut.

Les mer:

Slik slakter du storvilt

Er dette Norges beste viltgryte?

Se video:

Slik kan du gjøre opp fugl

Slik kan du filetere laks og ørret

Storvilt

HJORTEFILET: Med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus.
HJORTEFILET: Med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus. Foto: FOTO: Erik Hannemann

Elgkarbonader

Hjortebiff med løk og sopp

Rådyrbiff i rødvinssjy

Gryterett med reinsdyr

Hjortefilet med hvitløksgratinerte poteter og madeirasaus

Småvilt

Helstekt rype på tradisjonelt vis

RYPE: På tradisjonelt vis
RYPE: På tradisjonelt vis Foto: Foto: Dag Kjelsaas

Tiur i fløtesaus

Stekt orrfugl

Due i mørk soppsaus

Fløtebasert fasan

Andestek

Gåsestek med rødkål

Røkt bever på avokadosalat med cottage cheese

Fisk

Røykt ørret i potetlefse med snøfrisk

Stekt abborfilet på salatseng

RØKT LAKS: Med pasta og rosépepper.
RØKT LAKS: Med pasta og rosépepper. Foto: Foto: Erik Hannemann

Gjeddekaker med smørdampet spisskål og kremet fiskesaus

Torskefilet med feta og spinat

Lakseburger med spirer

Stekt seifilet med karrisaus

Pasta med røyket laks og rosépepper