Test av fritidsskjorte fra Fjällräven – Indian Shirt
Denne turskjorta er laget av bambus
Like fin etter fem måneders testing.
Indian Shirt fra Fjällräven
- Fjällräven AS, tlf. 61 24 69 00
- Material: 50% bambus, 50% polyester
- Annet: Kommer i flere ulike farger
Vel - dette er ikke bare bambus, men 50 prosent.
Fjällräven har kommet med en del produkter som inneholder bambusfiber. Strukturen til bambusfibrene skal gi et plagg som puster bedre og regulerer temperaturen bedre enn andre sammenlignbare fibertyper.
I tillegg har bambus en antibakteriell effekt som motvirker dårlig lukt. At bambus er et miljøvennlig naturprodukt er heller ikke dumt.
Middagspynt på turen
Selv om en er på tur er det ikke alltid det passer seg med nettingtrøye, t-skjorte eller annet sportsundertøy når en stiller til middag - noen ganger bør en finere skjorte tas i bruk.
For de som har prøvd å bruke en vanlig skjorte over noen dager uten mulighet til vask, vet at f.eks polyester ikke akkurat gir et flatterende duftbilde av normale kroppsdufter.
Les mer:
Kanskje skjorta må ned i sekken/kofferten en gang i blant - noe som ofte medfører en del krøll. Selv om disse "b ambusproduktene" fungerer til daglig bruk, er det i slike overnevnte situasjoner en best merker fordelene med slike blandingsprodukter.
De føles behagelige på kroppen, lukter lite - selv etter flere dagers bruk (vi har prøvd...) og krøller lite.
Om en skyller eller vasker skjorta er det bare å henge den til tørk - stryking er ikke nødvendig.
Ikke slitt etter fem måneder
Vår testmodell har vært en kortermet skjorte. Den har en normal, rett passform - oppleves ledig og behagelig og "n ormal" i størrelsene. Pent utseende med en brystlomme (med en egen nettinglomme til f.eks mob) med en diskret logo.
Testeksemplaret har vært brukt veldig aktivt over en periode på fem måneder og viser lite til ingen tegn på slitasje eller forandringer i form, funksjon eller konsistens på stoffet.
Vi har hørt fra noen skeptikere til bruk av bambus at produktene blir stive etter en del bruk. Det har vi ikke merket noe til i vår testperiode.
Les mer:
Denne saken ble første gang publisert 16/08 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.