Minus 64 kg siden januar

Stålvilje, riktig kosthold og masse trening har fått Trond Larsen Fearnley på rett kurs. Målet er å gå ned 100 kg.

Foto: Bjørn V. Sandness/ Privat (Østlandets Blad)
Publisert

(Østlandets Blad) Helt uten kirurgi har 47-åringen, som var sterkt overvektig, redusert kroppsveksten med imponerende 64 kg. Og det bare på et halvt år.

Trond har fulgt Easy Life-konseptet med livsstilsendring som senteret «På Treninga» tilbyr. Den første uken med kostholdserstattere og trening rant syv kilo vekk. Deretter har han i snitt kvittet seg med 10 kg hver måned.

Foran oss sitter en blid, sprek og lykkelig mann.

– Nå kan jeg endelig gjøre alt jeg har hatt lyst til! I sommer syklet jeg på splitter ny sykkel Grenserittet ved Halden (40 km) og det krevende Valdresrittet, 54 km, på fem timer og 19 minutter. Det hadde vært umulig bare for noen måneder siden! Det går stort sett i vann, men da unnet jeg meg en Gin Tonic og litt vin, humrer 47-åringen fornøyd.

Trafikkulykke
Livet kan gå i berg og dalbaner. Fra å være en aktiv idrettsungdom, ble Tronds liv snudd på hodet da han ble alvorlig skadet i en trafikkulykke 16 1/2 år gammel. Skadene han fikk har gitt Trond et voksenliv preget av smerter og inaktivitet. Han har sittet mye stille og lagt på seg stadig flere kilo år for år.

– For 16 måneder siden fikk jeg endelig tilbud om ny operasjon. Som var så vellykket at smertene i tærne og høyrefoten min forsvant!

Trond jobber med logistikk. Bedriften hans flyttet fra Oslo til Trollåsen, og Trond kjørte stadig forbi treningssenteret. Han logget seg inn på hjemmesiden og leser om livsstilsendringskurset «Easy Life».

– Jeg kontaktet Marianne Sletten som er primus motor. Sa jeg var motivert til å gjøre noe med situasjonen.

Men rett før første kurskveld 24. januar, var Trond usikker på om han ville stille opp.

– Marianne skjønte nok det. Hun pushet meg. Sa at det var stor pågang.

Trond møtte opp. Han dristet seg til og med opp på tredemøllen den første kurskvelden.

– Selvfølgelig engstelig for at trening ville gi meg smertene tilbake.

Men tærne var smertefrie etterpå. Trond var i gang!

– Imponert
Kursleder og personlig trener Marianne Sletten har fulgt 47-åringens fantastiske forandring og innsats det siste halve året. Hun er imponert:

– Trond har stålvilje! Han har vært gjennom traumatiske opplevelser, og har satt seg selv litt på hold. Så kom han til oss med masse mot og et klart mål: Han ville komme i form. Min rolle har vært å være støttespiller. Det er viktig å starte med øvelser man mestrer med en gang og kjenne på mestringsfølelsen, og deretter utvikle treningsopplegget. Nå trener Trond på tredemølle, spinning og styrke.

Det krever stort mot å iføre seg treningstøy og entre et treningsstudie når kiloene disser og formen elendig.

– Hvordan taklet du det?

– Jeg bestemte meg for å gi litt f ... Og jeg har bare fått positive reaksjoner. Folk holder tommelen opp for meg og sier: Stå på, Trond! Så ser jeg jo at vi som trener her er både unge, gamle, tynne og tykke.

Setter seg mål
Trond Larsen Fearnley gikk på kostholdserstattere de første 12 ukene. Nå spiser han vanlig mat, ofte og riktig mat. Han woker og fikser gode salater.

– Jeg jobber jo med logistikk, og vet at gode rutiner og det å sette seg mål er viktig. Derfor fører jeg loggbok om hva jeg trener og hva treningen gir meg.

Få menn melder seg på livsstilsendringskurs.

– De tenker kanskje; dette skal jeg fikse selv, og synes kanskje også det er litt flaut, mener Marianne.

– Det å være med i en gruppe og binde seg til et opplegg ble min redning, sier Trond.

– Jeg har fått veiledning, støtte og tett oppfølging hele veien. Marianne er fantastisk. Hun har selv vært overvektig, og vet hva hun snakker om.

Blodtrykket er blitt mye bedre. Humøret og motivasjonen er på topp.

– Bare det å kunne gå 18 hulls golfbane på egne ben er jo fantastisk! Får jeg beholde helsen, kommer jeg aldri til å gi meg med trening, sier 47-åringen. Som har lovet seg selv å sykle to nye sykkelritt før vinteren.

Les flere saker fra Østlandets Blad.

Denne saken ble første gang publisert 10/08 2013.

Les også