Takket være forskning kan vi nå spise banan - uten å ta skallet av
Eh... nam?
Det finnes to type mennesker der ute: De som blir tilfredstilt av å ta av skallet på bananer og de som skulle ønske at man kunne bare spise en banan uten å styre fælt med det ytre.
Vel - her er tidenes gladnyhet for dem som vil spise en banan uten stress. Ifølge New York Post har japanske forskere utviklet en banan som har spiselig skall.
Les også: Test deg selv: Er det frukt eller grønnsak?
Forskningen bak dette består av at man selv planter og gror et banantre i et miljø som er varmt. I følge Tetsuya Tanaka, som er talsmann for D&T Farm, vil temperaturen da føre til at bananen vokser raskere, samt at varmen gjør til at utsiden av skallet blir mykt og «salat-aktig» tekstur.
I følge nettstedet RocketNews24, som har prøvd denne bananen, har bananen en svært tropisk smak og kan sammenlignes med en ananas. Bananskallet er også svært tynt og smaker visstnok ikke noe særlig. Selve bananen i seg selv er søtere enn en vanlig banan.
Høres dette fortsatt fristende? Da er det å ordne seg første enveisbillett til Japan. Foreløpig finnes den kun på fruktavdelingen på Tenmanya Okayama, et kjøpesenter i vest-Japan. Prisen er heller ikke så veldig rimlig. Mongees ligger på 44 (!) kroner for en slik banan.
Denne saken ble første gang publisert 29/01 2018.