Skipperens pizza
Basisfyll på alle pizzaene:
1 boks hakkede tomater
1-2 fedd finhakket hvitløk
Maldonsalt (ikke bruk for mye - dryss heller over mer ved servering!)
Pepperdryss
Dekk bunnen med hakket tomat, hvitløk og salt - og gjør deg klar for å velge topping. Null koking - superenkelt!!
Topping:
En neve basilikum - evt. 1-2 ts tørket
En neve oregano - evt. 1-2 ts tørket
En neve mynte - evt. 1-2 ts tørket
½-1 pakke revet Jarlsbergost
pepper
1 pakke fersk (grundig vasket) spinat
Mellomgrov bunn:
3 dl sammalt hvete
4 dl hvetemel
½ dl havregryn
3-4 dl vann (noe varmere enn kroppetemperatur)
6 g tørrgjær (halvpakke)
½ ts salt
1 ss rapsolje eller olivenolje
Ha basisfyll over bunnen og legg alt av topping unntatt spinat over. Stek i ovnen til pizzaen så smått begynner å ta farge. Da tar du ut pizzaen og har over spinaten. Stek videre til spinaten har falt sammen og bunnen ser ferdig ut - ca 5-10 min.
Fremgamgsmåte for alle deigene:
- Bland det tørre, ha i væske og olje og kna eller bland sammen med en slikkepott til du har en fin og smidig deig. La heve i 30 minutter eller lengre. Ha vann på fingrene og trykk ut deigen i langpanne eller bruk et kjevle om du vil.
- Alt av mel og væskemengder er cirkamål. Arbeid deg frem til en smidig og fin deig.
- Deigene kan formes som én langpannepizza eller to mindre, rund pizzaer, alt etter lyst og behov. Vi har tatt utgangspunkt i langpanner.
- Velg den bunnen du vil til hver av toppingene. Sammensetningene her er bare forslag.
Stekingen:
Bruk så høy temperatur som overhodet mulig - og sett pizzaen nederst i ovnen. I og med at temperaturen varierer fra ovn til ovn er det vanskelig å oppgi en konkret steketid, men du bør regne med rundt 20 minutter så sant du ikke har en skikkelig pizzaovn. Stek til pizzadeigen har fått en mørk, gyllen farge - da er du garantert en sprø og deilig bunn!
Alle pizzaer bør serveres med rikelige mengder god ekstra vigin olivenolje over - og gjerne et lett dryss med maldonsalt.
Alle oppskriftene er for 2-4 personer.